רפואה סינית, דיקור סיני ויפני, צמחי מרפא, ותמציות באך

החורף פה? זמן טוב לקדרה!

החורף פה!

קר בחוץ, יורד גשם, הרוח מקפיאה..
אלו כל התנאים המושלמים להכין קדרת בצלים טובה, לחמם לנו את הגוף (ואת הלב):

מרכיבים:

  • 2 ק"ג נתח בשר כתף
  • עצם מח או חתכת אוסובוקו (250 גר')
  • 5 בצלים גדולים חצויים, פרוסים לטבעות יפות
  • 5 בצלים הכי קטנים שיש\ קלופים שלמים
  • רבע כוס סויה
  • רבע כוס בלסמי
  • 2 כפות מייפל
  • כפית פלפל שחור
  • כפית מלח
  • חצי כפית קינמון
  • 2 כוכבי אניס
  • 5 מסמרי ציפורן
  • 2 פלפל שאטה קטנים יבשים
  • 3 כפות שמן
  • 4 כוסות מים

מפלפלים וממליחים את נתח הבשר בנדיבות.

נוסיף אל תוך סיר רחב 3 כפות שמן ונאטום את הבשר בשני צדדיו, ממתינה מעטן עד שישחים (משני הצדדים) מותיאים את הבשר ומכניסים את טבעות הבצלים – מבלי לנקות את הסיר.

הר הבצלים שנוצר לנו עוד יצטמצם וישחים – נוסיף מייפל וקינמון (כ-15 דק' עד שקירמול הבציצול קורה) ונערבב מדי פעם.

נוסיף 4 כוסות מים עם רבע כוס בלסמי ורבע כוס סויה, פלפל מלח.

נחזיר הבשר לסיר הבצלים, נוסיף את העצם, את הבצלים הקטנים, ניצוק עליו את מי הבלסמי, נוסיף פלפל שאטה, כוכבי אניס ומסמרי ציפורן נביא לרתיחה, ננמיך אש, נסגור סיר הרמטי, נבשל על כיריים כחצי שעה.

נכניס לתנור – סיר מכוסה – חום 120 מעלות ל5-6 שעות יפות. נבדוק אחרי שעתיים אם חסרים מים נוסיף.

נגיש עם פירה או אורז לבן.

המתכון של הגדולה מכולן לייזה פנלים

 

מזמינה אתכם לשיחת יעוץ וטיפול אצלי בקליניקה

שגי היימר – מטפלת בדיקור סיני בראשון לציון 052-3686354

מזמינה אתכם לשיחת יעוץ וטיפול אצלי בקליניקה

× - פנו אליי
דילוג לתוכן